2010. június 24., csütörtök

Recuva – felülírt dokumentum visszaállítása

Valaki hajnalig dolgozott egy ügyön.
Ráadásul az alap dokumentum január elején keletkezett, az akkori információkat már nem lehet pótolni.
A héten ráadásul esély sem lett volna újra elkezdenie a munkát a zsúfolt időterv miatt.

Ugyanis tegnap reggel valaki  felülírta a fájlt.
Csak pendrive-on volt meg az egyetlen példány…

A Recuva most is segített.
Mélyvizsgálat, a lehetséges, dátum és időpont szerinti ideiglenes és végleges dokumentumokat sikerült vele visszaállítani.
Ugyanis a hosszú órákon keresztül végzett munkája során a Word rendszeresen készítette a biztonsági másolatokat, aminek nyoma maradt a pendrive-on.
Ezek külön fájlban maradtak meg, míg a véglegesen mentett fájlok az adott nevükön.

Nem kis megkönnyebbülés lett a végeredmény.

Leírás:
A Recuva törölt adatok gyors és egyszerű visszaállítására alkalmazható ingyenes szoftver. Felhasználható tetszőleges adattárolóhoz: merevlemez, digitális kamera, MP3-lejátszó stb.
Gyors és kisméretű program
Telepítésnél érdemes odafigyelni: ha nincs szükségünk a böngészőbe beépülő Yahoo! Toolbarra, kapcsoljuk ki ezt az opciót a telepítő programban.
Ha a gyors keresés nem sikerülne, bekapcsolhatjuk a „mélyvizsgálatot". Hatékonyabb keresésért cserébe megnő a művelet időtartama.
Mivel a visszaállítás sikerét tekintve fontos, hogy ne történjen fájlmozgás a törlés után, kedvező, hogy a Recuvából van hordozható (portable) verzió is, amelyet telepítés nélkül használhatunk.
Így ha merevlemezünkről állítanánk valamit vissza és a Recuva portable kéznél van egy USB kulcson, jóval nagyobb esélyünk van a sikerre, mintha csak akkor kezdenénk el letölteni a programot, majd telepíteni. (Forrás: techline.hu)

3 megjegyzés:

  1. Ez érdekes. Nálam csak egy probléma van: Hónapokkal ezelőtt törlődött a file, de lehetetlenség visszahozni a recuvával. Igaz mással sem. Ami mást doc-ot visszahozott, azt sem lehetett megnyitni (próba képen próbáltam egy kiváló jelöléseset visszaállítani).

    VálaszTörlés
  2. Nekem sikerült! nagyon nagyon köszi! 3 napi munkámat mentette meg!
    /előző kommentelő: 1 hónap után ne is csodálkozz h nem hozta vissza. a merevlemezen feltölti az üres helyeket (ahonnan kitörölted), ha mentesz rá vmit. ha rögtön a törlés után próbálkozol jobb esélyekkel indulsz. Ez nem varázsló.. :) /

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm.nekem is segített!

    VálaszTörlés