2010. június 24., csütörtök

Mentsük meg vírusos vagy összeomlott rendszerünket (UBCD4WIN)

Összeomlott a rendszerünk? Netán vírusos lett? Nos, nem kell elkeseredni, hiszen be lehet vetni egy jól összeválogatott mentőcsomagot, amelynek a segítségével eltakaríthatjuk a vírusokat, lementhetjük fontos adatainkat és helyreállíthatjuk a rendszert.
A megoldást egy Windows XP alapú boot CD jelenti, amelynek a segítségével egy komplett rendszert indíthatunk el CD-ről, amely ráadásul tartalmazza a friss antivírus és antispyware alkalmazásokat, Registry-takarítókat, backup programokat és még számos egyéb szoftvert, amelyekre szükségünk lehet ahhoz, hogy egy teljesen vírusos vagy éppen összeomlott rendszert megpróbáljunk helyrepofozni, vagy legalább a fontos adatainkat lementeni róla.
Akadnak olyan vírusfertőzések ugyanis, amelyeken az utólag telepíteni próbált víruskergetők már nem tudnak segíteni (a működésüket ilyenkor már számtalan tényező akadályozhatja). Ha tehát nem volt a gépen vírusirtó, vagy nem frissítettük annak adatbázisát minden nap, és ezért valamilyen kártékony program elszaporodott a gépünkön, a boot CD-ről indított ellentámadás lehet a legbiztosabb megoldás. Persze akadnak olyan vírusirtók, amelyek ezt a lehetőséget a telepítő lemezükön „hordozzák” - ilyenkor egyszerű a képlet. De ha nincs ilyenünk, akkor az alábbi megoldás segíthet, méghozzá nagyon egyszerűen.

Teljes cikk itt

Ultimate Boot CD for Windows (UBCD4WIN) letöltés innen



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése